Descarrega la News     |     Cat / Cast

Notícies d’actualitat d’Assistència Sanitària

“Quina emoció quan el meu fill li va fer un petó a la seva germaneta!”

“Quina emoció quan el meu fill li va fer un petó a la seva germaneta!”
06/2017

Entrevista a la Sra. Mireia Garcia, assegurada d’Assistència.

 

  • Fa 7 mesos, quan en Gerard tot just havia fet 6 anys, va arribar la Valentina. Com a mare, quines diferències destacaria entre la primera experiència i ara?

Les dues experiències van ser molt especials i, a la vegada, molt diferents. El Gerard, va néixer amb 35 setmanes i mitja, amb baix pes. Durant els 15 dies que va passar a la incubadora, l’Hospital de Barcelona va ser casa nostra les 24h. Vam rebre les millors atencions possibles: és molt tranquil·litzador tenir un equip de professionals “humans”. La Valentina va néixer quan li tocava. Quin cúmul de sentiments: nervis, impaciència i, fins i tot, por... però, a la vegada, tranquil·litat. El part va ser ràpid i, en pocs minuts, teníem la Valentina en braços. Quina alegria! Va ser molt emotiu quan el Gerard va entrar a l’habitació i li va fer un petó a la seva germaneta, tenia unes ganes enormes de conèixer-la.

 

  • Gairebé 3 de cada 4 parts d’Assistència són a l’Hospital de Barcelona, que ha renovat recentment tota l’àrea maternoinfantil per fer-la més còmoda. Quina valoració en fa?

No m’estranya que la gent vulgui tenir els seus fills en aquest hospital. Les instal·lacions (espaioses, acollidores, actuals...) i l’equip són excel·lents, una combinació insuperable, en l’aspecte professional i humà (de vegades oblidem les coses intangibles). Vaig conèixer l’hospital abans i ara i la renovació de les habitacions i la planta ha estat impressionant, a l’alçada del que ens esperàvem. Quan ho vius en primera persona, valores més aquests petits grans detalls. I, a més, el meu fill Gerard s’ho va passar d’allò més bé a la sala lúdica, com si estigués a casa!

 

  • El Programa NADÓ es va crear per, ja a casa, resoldre situacions relacionades amb la criatura. Com vau viure en el vostre cas aquests primers dies del postpart?

Ens van parlar del Programa NADÓ al mateix Hospital de Barcelona i ens va semblar una bona idea: quan arribes a casa et sorgeixen totes les preguntes! Els primers dies són els més durs o complicats, per la novetat de l’arribada d’un fill. Tot i que la Valentina és la segona, em van envair moltes preguntes. La visita a casa d’una infermera (va venir tot un matí de dissabte) és com tenir una mare a casa que et dona consells, tot són facilitats. No tinc cap dubte que serà un servei molt utilitzat i ben valorat per totes les mares.

 

  • Consulta per a embarassos de risc, neonatologia de primer ordre, urgències pediàtriques... Aquests serveis exclusius permeten viure la maternitat amb més tranquil·litat. Què ens pot dir en aquest sentit?

Crec que els hem utilitzat tots! Tens la sensació que tenen cura de tu i vetllen perquè tot vagi bé, és una cosa menys de què preocupar-se i pots viure l’experiència amb més calma. Amb en Gerard vam passar per la Unitat de Neonatologia i la resposta va ser de primer nivell, perquè el dia a dia amb el fill a la incubadora és molt complicat... És fonamental poder estar al seu costat, i l’Hospital de Barcelona t’ho facilita perquè et centris en l’important de veritat: el teu fill. Quan vols ser mare, penses que els embarassos de risc els passen als altres, però sí que passa, i a mi em va passar. Per tant, el millor és posar-te en les millors mans.

 

  • Com a mare, quina recomanació faria a les dones que ho seran en el futur?

Com a mare, vols el millor pels teus fills, o sigui que és important començar bé des del principi i saber que, si hi ha algun contratemps, tindràs la resposta més adequada a la teva disposició. Per a nosaltres, els embarassos van ser el millor moment de les nostres vides, guardem un gran record d’aquestes etapes. Després de triar la millor opció, s’ha de gaudir dels petits grans moments de l’embaràs, que són els que t’omplen de felicitat.