Descarrega la News     |     Cat / Cast

Notícies d’actualitat d’Assistència Sanitària

L’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Barcelona des de dins.

L’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Barcelona des de dins.
06/2017

Creixen les famílies en un nou entorn segur, pensat per a la professionalitat i el confort.

  • 07:45
    El personal d‘infermeria de la nit passa el testimoni al del matí, amb la corresponent ronda de presentació per les habitacions i interacció amb pacients i acompanyants. L’operació es repetirà a les 14:45 i a les 22:00.
     
  • 08:00
    Els pediatres i el personal del niu revisen tots els nadons que marxaran durant el dia i també els que acaben de néixer, assegurant-se que evolucionen amb normalitat: al voltant d’un 10% dels nadons que neixen necessiten algun tipus d’assistència per diversos motius. Per això, es fan els cribratges protocol·laris (com la prova dels potencials o del diagnòstic precoç) i es recopilen les dades per als estudis científics que es fan a l’Hospital de Barcelona, com el de prematurs tardans. La Unitat de Neonatologia està preparada per atendre cures intensives i intermèdies dels nadons.
     
  • 08:15
    En cas que se’ls hagi prescrit algun tractament, les infermeres administren i revisen la medicació personalitzada per a cada pacient, procedent del Servei de Farmàcia.
     
  • 08:20
    Des de la cuina pròpia de l’Hospital de Barcelona, arriben els esmorzars especials per a les mares, que ja els esperen amb molta gana.
     
  • 11:00
    Ja fa estona que els ginecòlegs obstetres (que les assegurades han escollit lliurement del quadre mèdic d’Assistència) passen visita i adeqüen tractaments juntament amb la infermera. Ho seguiran fent al llarg del dia. Només quan l’adaptació al domicili estigui garantida, el metge els donarà l’alta.
     
  • 12:00
    Van arribant les mares que han donat a llum en el dia. Algunes han optat per fer-ho a la nova sala de part natural. En l’àmplia àrea destinada a l’atenció al part, el ginecòleg compta amb el suport d’altres especialistes i els nadons que necessitin qualsevol mesura d’estabilització o reanimació són atesos per neonatòlegs. Després de les revisions corresponents, mare i nadó s’instal·len a la planta maternoinfantil. En les primeres hores postpart, l’avaluació especialitzada és acurada i constant.
     
  • 14:00
    A l’hora de dinar, se serveixen plats especials per a les mares i es percep certa calma. Quan les hores de son són escasses, és el moment idoni per fer una becaina.
     
  • 16:00
    Arriben les visites d’amics i parents que s’interessen per l’estat de la mare i volen conèixer el nou membre de la família. Quan acaben l’escola, els germans dels nadons volen compartir una estona amb ells. Com que no se’ls acaba l’energia, aprofiten per divertir-se a la sala de jocs infantils de la mateixa planta.
     
  • 19:00
    Els acompanyants que passaran la nit amb les mares són acomodats.
     
  • 22:00
    Es recullen els nadons per fer la valoració i control de pes diaris. Les mares poden contactar directament amb el personal del niu, que assessora, fa exploracions i ajuda a millorar l’autonomia de la mare.
     
  • 23:00
    Torna la calma a la planta. Amb sort, serà una nit plàcida i les mares i els fills podran descansar.