Descarrega la News     |     Cat / Cast

Notícies d’actualitat d’Assistència Sanitària

El principi del final de la pandèmia

02/2021

Ha passat gairebé un any des que es va identificar el SARS-CoV-2, un coronavirus que ha capgirat la forma d’entendre la nostra manera de viure i s’ha endut milers de persones estimades. Amb l’arribada de l’esperada vacuna, s’obre una etapa per recuperar una normalitat que mai tornarà a ser la mateixa que coneixíem. S’obre un temps nou que ens portarà optimisme i, alhora, nous reptes per resoldre.

Aquests mesos propers no podem abaixar la guàrdia, perquè serà un camí llarg i complex. Per això des d’Assistència Sanitària seguim ideant fórmules i implantant mesures que permetin seguir garantint una oferta assistencial de la màxima qualitat a totes les persones assegurades, facilitant l’accés ràpid als serveis de salut i, alhora, minimitzant l’impacte negatiu de la pandèmia sobre la població assegurada i els metges i metgesses i centres assistencials.

L’arribada sobtada i inesperada de la pandèmia ha suposat que l’activitat mèdica es desenvolupi en unes condicions de perillositat molt diferents que les anteriors i, en canvi, cap metge o metgessa ha renunciat a la responsabilitat vers els pacients inherent al seu codi deontològic. És per això que, com a mesura excepcional, Assistència Sanitària ha decidit ajustar a l’alça la seva retribució, adequant-la a les circumstàncies extraordinàries. L’objectiu és garantir la sostenibilitat d’aquest model propi de medicina social en mans d’una cooperativa de metges. És de justícia que socialment es produeixi un reconeixement explícit d’aquelles persones que cada dia salven vides posant la seva per davant i aquesta és una forma més d’agrair l’esforç i el compromís dels companys i companyes.

Tenim el convenciment que aquesta és la millor manera de preservar l’exercici just del nostre ofici i, per extensió, vetllar per la salut de les persones. Mantindrem la fermesa per, sempre amb criteri mèdic, aplicar amb mitjans i garanties la millor estratègia.