Descarrega la News     |     Cat / Cast

Notícies d’actualitat d’Assistència Sanitària

“L’Àrea de Participació és el nostre caramel”

“L’Àrea de Participació és el nostre caramel”
02/2021

Entrevista a Ferran Molina, assegurat d’Assistència Sanitària.

  • Fa 30 anys que va escollir Assistència Sanitària per tenir cura de la seva salut i la de la seva família. Per què? La va escollir sabent que és una organització de tipus cooperatiu? Amb l’experiència d’aquest temps, quins creu que són els punts forts de l’entitat?

Jo ja coneixia la bona reputació i lideratge d’Assistència Sanitària i tenia alguna noció sobre el cooperativisme, però el factor decisiu va ser que, quan ens vam conèixer, la meva dona i tota la seva família em van convèncer per fer-me’n. No em va decebre: totes les experiències han estat positives. Els meus dos fills són nascuts a l’Hospital de Barcelona, jo vaig tenir una petita intervenció fa anys, les visites amb professionals del quadre mèdic... sempre ha anat tot perfecte. I ara, a més, l’operativa del dia a dia (talons, autoritzacions...) és molt més àgil i fàcil.

  • La pandèmia de COVID-19 ha portat el món a una situació mai viscuda que Assistència Sanitària ha afrontat amb mesures contundents per evitar el contagi, l’impacte econòmic i, sobretot, amb un esforç de tot el personal sanitari, que ha dut a terme una feina lloable. Com a sanitari, com ha viscut aquests mesos?

Personalment, tinc més feina i veig que són moments durs. De vegades la por del moment ens provoca angoixa i la gent perds els nervis i pensa de forma individual, sense pensar en l’entorn. Hem de treballar la part psicològica i aprendre a superar l’ansietat. La pandèmia ens afecta a tots i encara durarà un temps, no marxarà aviat, així que em sembla molt encertat organitzar-se, implantar mesures d’adaptació per aprendre a conviure-hi i polir-les perquè siguin efectives a la llarga. Segur que ens en sortirem, però siguem conscients que la mascareta ha vingut per quedar-se durant força temps en alguns espais públics.

  • Com a assegurat d’Assistència Sanitària, fa temps que va decidir participar en un espai de lleure compartit i exclusiu per a la població assegurada on es desenvolupen activitats de tot tipus. Aquest espai és l’Àrea de Participació de SCIAS. Com la definiria?

Això és un caramel que, sense saber-ho, tenim els qui estem a Assistència Sanitària, perquè no arribes a una asseguradora pensant en l’Àrea de Participació. Des del meu punt de vista, les persones necessitem cobrir diversos aspectes per tenir salut: físic (el cos), psicològic i social. Sense equilibri en aquest cercle, si això trontolla, la malaltia entra. Assistència Sanitària ens dona l’oportunitat d’accedir a l’Àrea de Participació i, alhora, tenir totes aquestes necessitats cobertes. Per evitar el sedentarisme i desconnectar una mica, vaig apuntar-me a taitxí i la veritat és que avui n’estic contentíssim. També la meva dona s’ha apuntat a anglès i li va molt bé. L’oferta d’activitats és molt àmplia i adequada: treballs manuals (ceràmica, pintura...), idiomes, informàtica, visites culturals, excursions de muntanya, xerrades... Només hi afegiria, ara que l’aire lliure està tan ben valorat i desitjant que vingui el bon temps, fer més coses a la terrassa.

  • Per adaptar-se a la pandèmia, moltes de les activitats de l’Àrea de Participació s’han transformat a l’on-line, com ara els cursos d’idiomes i les sessions de ioga i Pilates. Què li sembla?

Primer semblava que el canvi a l’on-line fos un repte difícil de superar, però a la pràctica ha suposat una reinvenció en positiu i persones que no coneixien les activitats ara se n’assabenten i en poden gaudir. I l’equip de l’Àrea de Participació se n’ha sortit molt bé, ajudant-nos amb els dubtes i fent-ho possible. És una novetat que es pot quedar perquè, a les persones que no viuen a prop del local o tenen la mobilitat restringida, aquesta proposta els omple la vida.